+31 (0) 6 55 746 736 info@despirituelesportschool.nl
Geregeld delen we een oefening waar je thuis mee aan de slag kunt. Afgelopen kwartaal zijn we gestart met ‘Happy Warrior Yoga’, een krachtige yoga vorm waaraan inmiddels ook de nodige mannen deelnemen. We laten jullie graag kennismaken met de Zonnegroet zoals we die in deze training beoefenen. Deze serie is heerlijk om te doen als start van je dag, maar je kan hem natuurlijk ook voor een later moment op de dag bewaren.

De zonnegroet
Wat doet de Zonnegroet voor je als je deze regelmatig beoefend? 

Als je deze serie met regelmaat weet in te passen in je dagelijkse leven garanderen we dat je progressie boekt op de volgende vlakken. Je traint je spieren en pezen in kracht, lenigheid en souplesse en je smeert je gewrichten. Overall wordt je leniger, je houding verbetert, als ook de balans van je lichaam. Omdat de Zonnegroet een pittige serie is om uit te voeren werk je aan je algehele kracht, conditie en je uithoudingsvermogen. Je stimuleert met de zonnegroet je circulatie wat je vitaliteit bevordert.

De verschillende houdingen stimuleren bovendien je spijsvertering, de bloedtoevoer naar hoofd en hersenen en de souplesse van je wervelkolom. Een soepele wervelkolom is van belang voor een goed werkend centraal zenuwstelsel, dat op zijn beurt verantwoordelijk is voor de aansturing van heel je lichaam.

Als je fysiek beter in je kracht komt zul je al snel merken hoe deze serie positief doorwerkt op je belastbaarheid, je immuunsysteem, je hormoonhuishouding en je slaap. Zelfs angst en onrustgevoelens zullen verminderen.

Veel oefenplezier!