+31 (0) 6 55 746 736 info@despirituelesportschool.nl

In de afbeelding hieronder staat de woordelijke omschrijving van het begrip ‘ruimte’ uit de van Dale.  Die omschrijving laat al goed zien dat we ruimte fysiek kunnen beschouwen en dat het over (het ontbreken van) begrenzingen gaat. Maar tevens is er een geestelijke variant van ruimte die meer gaat over onze beleving van ervan.

In dit verband wil ik jullie graag attenderen op het 9 minuten durende filmpje ‘Powers of ten’ uit 1977. Hierin laten de filmmakers de grootte van dingen zien door steeds met een factor 10 uit te zoomen. Zo ontdek je eerst het onmetelijke universum. En dan komt het! Ze gaan ook inzoomen op ons als mens, en wat blijkt? Zo buiten zo binnen, er zit ook een heel universum in onszelf. Erg leuk om te zien..

De uitwerking van deze video kan zijn dat door zo in- en uit te zoomen op de fysieke wereld er iets gebeurt met jouw beleving van de ruimte om je heen en met de ruimte in jezelf. Nu heeft de video wellicht dit effect, maar er zijn meer manieren om te spelen met het begrip ruimte. In onze trainingen bijvoorbeeld laten we je door fysieke, geestelijke en meditatieve oefeningen je eigen ruimte ontdekken. Wees welkom als je daar meer inzicht in wil krijgen.

Met de rug-oefening verderop in onze nieuwsbrief kan je alvast zelf aan de slag. Heb je vragen over onze trainingen neem contact met ons op.