+31 (0) 6 55 746 736 info@despirituelesportschool.nl

Het lichaam is een ongelooflijk intelligent systeem van samenwerkende delen dat veel verder gaat dan we beseffen. Zo worden er bij gewoon lopen al veel meer delen gebruikt dan alleen de benen. Alle topsporters die met loop wedstrijden meedoen weten als dat geen ander. Daarom trainen ze ook meer dan alleen hun benen en alleen het lopen.

Ik geef al heel veel jaren trainingen en wat me vaak opvalt, is dat bij veel mensen lichaamsdelen bijna afzonderlijk een beweging maken als een oefening wordt uitgevoerd. Als er een beperkt lichaamsbewustzijn aanwezig is, dan heeft iemand dat niet door. Dat is jammer, want juist de samenwerking tussen de verschillende lichaamsdelen maakt dat het optimaal bewegingen (dus ook oefeningen) kan uitvoeren.
Als de verschillende delen goed samenwerken ben je sterker, stabieler, beweeg je soepeler, is de coördinatie beter en worden veel meer spieren gebruikt. Met name bij fitness zie je dat door gebruik van machines, er heel geïsoleerd wordt geoefend. Nu wil ik niets af doen aan het nut van fitness, want ook geïsoleerd trainen kan handig of zelfs verstandig zijn, maar het is goed om te beseffen dat het een beperkte manier van bewegen is. Juist door meerdere delen van je lichaam in oefeningen te gebruiken, train je ook de kleinere spieren. Het is dus mooi als je een bewuste keuze hier in kunt maken.

Die samenwerking tussen de verschillende delen en de aansturing hiervan leert een kind spelenderwijs. Daarom is spelen zo belangrijk. Zo ontstaan allerlei belangrijke verbindingen die ook weer van belang zijn voor de hersenen, het centraal zenuwstelsel, de balans, het herstel, de doorstroom van de levensenergie, bloedsomloop en zelfs het immuunsysteem. Dit is daarom ook van groot belang voor je gezondheid.

Naarmate mensen minder bewegen en het lichaamsbewustzijn achteruit gaat, zie je de verbindingen bij het bewegen minder worden. Juist het maken van die verbindingen is één van de belangrijke elementen die bij De Spirituele Sportschool worden getraind. Dus niet alleen naar je innerlijke bron, maar ook de onderlinge samenwerkende fysieke delen. Wij zijn immers een totaal plaatje.

Vooral als je ouder wordt, is het het op peil houden van beweeglijkheid van groot belang. Maar ook hier geldt ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Ofwel wacht niet tot je oud en stijf bent. Kom eens bij ons trainen en onderzoek en ervaar de verschillende verbindingen die wij leggen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.