+31 (0) 6 55 746 736 info@despirituelesportschool.nl

WORKSHOPS

Mediteren

Na uitleg over mediteren en het nut ervan leer je in deze workshop vooral een aantal meditatievormen met een opbouw in moeilijkheidsgraad. Tevens krijg je als deelnemer praktische tools aangereikt, zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt. Tussen de verschillende oefeningen door is er ruimte voor het stellen van vragen. De meditaties kunnen op een gewone stoel uitgevoerd worden. Men mag, maar hoeft dus niet in moeilijke houdingen te zitten.

Meditaties die aan bod komen
1. meditatie op Lichaamsbewustzijn,
2. adem meditatie,
3. één minuut meditatie,
4. wandelmeditatie,
5. stilte meditatie,
6. voelmeditatie (goed in te zetten bij pijn).

Tarief
€ 25 per deelnemer.
Deze workshop kan ook op verzoek georganiseerd worden. Neem voor een prijsopgave contact met ons op.

Aantal deelnemers
10 – 25 deelnemers.

Duur
2 uur.

Trainer
Gerrit de Waal. Hij heeft onderzoek gedaan naar diverse vormen van meditatie en gebruikt de volgens hem meest belangrijke en praktische vormen. Hij brengt meditatie terug naar zijn eenvoud en essentie.

 

De kracht van goed ademen

Als er iets boeiend is aan het fysieke lichaam, dan is het wel de adem. Adem reageert op fysieke inspanning, emoties, ontspanning en rust, balans en onbalans. Het beïnvloedt ons gehele wezen en vertelt ons heel veel. Het gaat altijd door zonder dat we ons er mee hoeven te bemoeien. Tegelijkertijd kunnen we echter zelf ook heel bewust onze adem gebruiken. Het is dus zowel autonoom als bestuurbaar.

 

 Tijdens deze workshop gaan we in op
1. hoge en lage ademhaling,
2. ondersteuning van het immuunsysteem,
3. de organen en het centraal zenuwstelsel,
4. ademkracht en adem als meditatie tool.

Tarief
€ 25 per deelnemer.
Deze workshop kan ook op verzoek georganiseerd worden. Neem voor een prijsopgave contact met ons op.

Aantal deelnemers
10 – 25 deelnemers.

Duur
2 uur.

Alternatief
Een combinatie van meditatie en adem workshop is eveneens mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Trainer
Gerrit de Waal. Adem en ademhaling zijn altijd steeds terugkerende onderdelen geweest van zijn brede opleiding. Vooral ook zijn ervaringen met grootmeesters zijn hierin van grote waarde geweest. Hij praktiseert zelf nog regelmatig diverse ademhalingsoefeningen.

Meer informatie klik hier

 

Qigong

Deze zachte bewegingsvorm heeft als doel de levensenergie te zuiveren, te stimuleren en te balanceren. De oefeningen werken op de meridianen en hun verschillende orgaansystemen, het centraal zenuwstelsel en de levensenergie in het algemeen.

Deze bewegingsvorm is voor iedereen te beoefenen. Ook als je minder fit bent. De oefeningen zijn voor iedereen zinvol. Maar ook mensen die veel moe zijn (bijvoorbeeld als gevolg van burn-out) kunnen door regelmatige beoefening veel baat hebben bij deze vorm van training.

Vanuit de natuurkunde heeft men inmiddels aangetoond hoe alles bestaat uit energie. De Chinezen echter gebruiken deze kennis al vele duizenden jaren. Onze trainer gebruikt niet één bepaalde stijl maar benadert beoefening vanuit de essentie van Qigong.

Tarief
€ 25 per deelnemer.
Deze workshop kan ook op verzoek georganiseerd worden. Neem voor een prijsopgave contact met ons op.

Aantal deelnemers
10 – 25 deelnemers.

Duur
2 uur.

Trainer
Angelique Schlief. Qigong is een belangrijke tool voor verbinding, je creativiteit, je gevoel en bewustzijn. Sinds 2011 heeft zij diverse vormen van Qigong intensief beoefend en in 2014 de opleiding voor Medische Qigong bij het OTCG in Antwerpen, afgerond. Ze heeft diverse meerdaagse trainingen gevolgd bij Chinezen en is in 2018 gestart met een opleiding Emei Qigong in Istanbul.

Ont-moeting

Ons leven bestaat uit een aaneenschakeling van ontmoetingen. Met bekenden en onbekenden. Sommigen zijn kort, sommigen lang, soms is een ontmoeting gepland en weer anderen ontstaan spontaan. Soms maken ze impact en soms ben je ze zo weer vergeten.
Maar wat is eigenlijk een ontmoeting? Wat brengt al die verschillen tussen ontmoetingen? En wat gebeurt er met jou in zo’n ontmoeting? Dat wat het verschil maakt in een ontmoeting gaat meestal voorbij de fysieke interactie en speelt zich vooral af op het energetische, niet waarneembare vlak. In deze workshop gaan we met verschillende vormen van ontmoeting op ontdekkingsreis naar ont-moeten.

We ontmoeten elkaar in deze workshop op een andere wijze dan in een gesprek. We gaan voelen, samenwerken, confronteren en ervaren wat dit met je doet voorbij het fysieke. Je krijgt hierdoor de gelegenheid te ontdekken hoe jij omgaat met ontmoeting op een diepere laag. Omdat we werken in een groep kun je verschillen in ontmoeting tussen mensen gaan ervaren. Je kunt gaan ontdekken hoe per persoon de energie (de trilling) anders is en wat dat voor jou betekent.

Na deze (speelse) workshop
*Kun je beter je grenzen voelen en aangeven.
*Ben je meer bewust van de interactie op een dieper niveau
*Heb je ervaren hoe je ontmoet op gevoelsniveau
*Ben je bewuster hoe je omgaat met confrontaties
*Weet je of je leidt in een ontmoeting of liever volgt
*Heb je geleerd wat vertrouwen brengt in een ontmoeting
*Heb je ervaren wat energie is en welke kracht je dat geeft
*Heb je meer ontdekt over jezelf en wat je eventueel wilt veranderen

Voor deze workshop heb je geen speciale fysieke conditie nodig. We raden je aan om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Tarief
€ 85 per deelnemer (inclusief  koffie, thee & vegetarische lunch)
Deze workshop kan ook op verzoek georganiseerd worden. Neem voor een prijsopgave contact met ons op.

Deelnemers
10-25

Duur
Dagworkshop van 10-16u.

Trainers 
Gerrit de Waal en Angelique Schlief
Lees meer over de trainers. 

De rug – een holistisch benadering

Veel mensen ervaren wel eens rugklachten. Vaak is dat het moment dat je je bewust wordt van je rug. Bij diverse mensen keren klachten regelmatig terug en sommigen ervaren zelfs chronisch rugproblemen. Uit onderzoek is echter gebleken dat bij 90% van de mensen met klachten géén anatomische afwijkingen worden gevonden. Wat is er aan de hand? En waarom is het belangrijk om hier bij stil te staan?

Je rug is een belangrijk onderdeel van je lichaam en staat niet op zichzelf. Op veel manieren is je rug verbonden met je leven, maar zijn we ons hier amper van bewust. Pijn in je rug duidt op een disbalans. Als je daar niet mee aan de slag gaat kan er op termijn wel degelijk een fysiek probleem ontstaan.

We laten in een breed perspectief zien welke invloeden er fysiek, mentaal en spiritueel zijn op je rug en hoe deze invloeden rugklachten of een pijnlijke rug kunnen veroorzaken. Hoe je met die kennis klachten kunt voorkomen en hoe je de rug gezond en in balans kunt houden. Belangrijkste insteek van deze workshop is preventie door oefening, kennis, inzicht en bewustzijn.

Na  deze workshop
Je hebt een beter begrip over het belang van een gezonde rug en hoe je die gezonde rug kunt houden of krijgen. Tevens heb je oefeningen aangereikt gekregen waarmee je het geleerde zelf in de praktijk kunt brengen.

Tarief
€ 25 per deelnemer.
Deze workshop kan ook op verzoek georganiseerd worden. Neem voor een prijsopgave contact met ons op.

Deelnemers
Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar of vanaf 12 jaar onder begeleiding van een ouder.
Maximaal aantal 25 deelnemers

Duur
2 uur.

Meenemen
Als je een yoga- of oefenmat hebt, is het raadzaam om deze mee te nemen. Een grote handdoek kan ook. We hebben een beperkt aantal matten beschikbaar voor mensen die geen eigen mat hebben.

Trainers 
Gerrit de Waal en Angelique Schlief
Lees meer over de trainers.

WORKSHOP BESTELLEN

 

LEZINGEN

Be the change you want to see in the world

U kent waarschijnlijk wel uitspraken of kreten als, ‘oorzaak en gevolg’, ‘wat je uitstraalt trek je aan’ of ‘de Wet van aantrekking’. Deze uitspraken zijn gemakkelijker uitgesproken of geschreven dan bewust begrepen en toegepast. Ze zijn echter wel waar, maar wat betekent dat dan voor ons als mens?

Deze ‘natuurwetten’ of ‘regels’ grijpen veel groter en dieper in op ons leven dan we doorgaans beseffen. De wet van oorzaak en gevolg werkt op alle niveaus en voor ieder individu. Vanuit de werking als collectief is het zelfs van invloed op onze huidige klimatologische omstandigheden.

Als je werkelijk begrijpt hoe de wet van oorzaak en gevolg werkt zal je blik op de wereld voorgoed veranderen en ook hoe jij erin voortbeweegt. En wel in positieve zin.

Tijdens deze lezing leer je alles over de effecten van onze gedachten, uitspraken, gevoelens, emoties, en handelingen. Over de werking van het Ego bewustzijn en het hogere of Spirituele bewustzijn. Hoe dit alles direct en indirect van invloed is op de kwaliteit van ons leven in het klein en in het groot.

In deze lezing wordt deze spirituele materie op begrijpelijke wijze vertaald naar ons aardse perspectief, zodat het toepasbaar wordt in werk en leven van iedereen. Het zal mensen inspireren om meer liefdevol, vredevol, compassievol, vriendelijker en respectvol door het leven te gaan. Zowel in woord, gedachte, gevoel als handeling.

De lezing van 1,5 uur wordt afgesloten met een gezamenlijke meditatie van 15 minuten. Indien gewenst kan dit uitgebreid worden met nog een half uur (of langer) voor vragen.

Een kortere versie is bespreekbaar. Neem contact op voor mogelijkheden.

Tarief
Afhankelijk van aantal deelnemers, locatie en duur.

Aantal deelnemers
Minimaal 10, het maximum is afhankelijk van de ruimte.

Spreker
De lezing wordt verzorgt door Gerrit de Waal, eigenaar van De Spirituele Sportschool. Gerrit houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met spiritualiteit en bewustzijnsontwikkeling, met altijd een praktische vertaalslag naar het dagelijkse leven. De laatste jaren heeft hij hierin verdieping gebracht door de bestudering van het Christus bewustzijn en de werking van het menselijke Ego. Deze kennis wil hij graag verder brengen.